MPAA aanklachten

MPAA aanklachtenAfgelopen dinsdag starte de Motion Picture Association of America (MPAA) met het aanklagen van personen die films doorsturen op het internet. Volgens de MPAA zijn de jaarlijkse kosten die de film en tv-show industrie oplopen als gevolg hier van, zo een 3.5 miljard dollar.

De MPAA dient sinds dinsdag aanklachten in, in verschillende federale rechtbanken verspreid door Amerika. Dit om niet een specifieke staat aan te pakken. Er is geen commentaar gegeven over het exacte aantal aanklachten, maar er word gespeculeerd dat het in het begin een aantal honderden zullen zijn en dat dit later op zou kunnen lopen naar een aantal duizend.

De Recording Industry Association of America (RIAA) ondernam de zelfde maatregelen voor de illegale muziek handel en heeft volgens zeggen rond de 5000 aanklachten ingedient. Het lijkt er op dat de MPAA de RIAA volgt, want ook de MPAA volgt de IP adressen op P2P netwerken.

De organisatie liet weten dat de boete kan oplopen tot 30.000 dollar aan boetes, per illegaal gedownloade film als de persoon schuldig word gevonden.

De MPAA was niet ongerust over de film piraterij omdat veel gebruikers gebruik maken van hogesnelheids internet om grote digitale programmaseries te downloaden, maar nu de breedband verbinding populairder aan het worden is in de huishoudens is deze bedreiging gestegen. Volgens de MPAA is dit de juiste tijd om belangrijke bronnen van de film piraterij uit te schakelen.

Bron:CoolTechZone.com