1 min

Tags in dit artikel

,

Symantec neemt het Britse bedrijf MessageLabs over. Hiervoor moest wel zo’n 695 miljoen dollar neergeteld worden. Symantec hoopt hiermee vooral in Europa te groeien.

Symantec biedt in Noord-Amerika al cloud computing-diensten aan op het gebied van recovery & backup en storage management. In Europa is dit echter nog niet echt het geval. Dit liet CEO John Thomson nog weten tijdens Symantic Vision in Den Haag. Met de overname wil Symantec waarschijnlijk cloud-diensten voor beveiliging naar Europa te brengen.

MessageLabs heeft inmiddels de overname bevestigd. Het bedrijf houdt zich bezig met online diensten voor de beveiliging van e-mail. Ook biedt het bedrijf diensten aan voor de beveiliging van het web en instant messaging.

Het is niet gek dat Symantec ervoor gekozen heeft om MessageLabs over te nemen. Zo’n 63 procent van de omzet van het bedrijf komt namelijk uit Europa. Hiermee wordt het marktaandeel van Symantec in Europa vergroot. Het afgelopen jaar was de omzet voor MessageLabs 145 miljoen dollar.