min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vandaag heeft de Finse fabrikant van mobiele telefoons Nokia aangegeven nog eens 600 mensen te ontslaan. Dit komt nog bovenop de reorganisatie die eerder dit jaar nog heeft plaatsgevonden.

In het begin van 2008 ontsloeg Nokia al 2300 werknemers in Duitsland toen daar de productie van mobiele telefoons werd stilgelegd. Nu komen daar nog eens zo’n 600 werknemers bij. Een deel van de werknemers werken in vestigingen in Finland. De reden voor deze reorganisatie is de sterke winstdaling. De nettowinst kwam namelijk maar liefst 30 procent lager uit op 1,08 miljard euro.

Bij de researchdivisie zullen zo’n 130 werknemers ontslagen worden. De marketing- en verkoopdivisie wordt zwaarder getroffen, daar verdwijnen zo’n 450 arbeidsplaatsen. In honderd van de gevallen gaat het om Finse werknemers. De cijfers zijn slechts schattingen en worden nog niet bevestigd. Een woordvoerder van Nokia meldt dat het bedrijf eerst rond de tafel gaat zitten met de vakbonden voor er definitieve cijfers bekend gemaakt worden.

Tevens heeft Nokia aangegeven dat de fabriek in de Finse stad Turku zal worden gesloten. De 220 werknemers zullen echter niet worden ontslagen, maar krijgen elders een baan aangeboden.