min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks dat er in februari dit jaar al een deal was gemaakt tussen Belgacom en Scarlet, betaalt Belgacom toch tien miljoen euro minder.

Scarlet zou in eerste instantie overgenomen worden voor 185 miljoen euro, dit is nu verlaagd naar 175 miljoen euro. De redenen hiervoor zijn de strenge voorwaarden die de Belgische mededingingsautoriteiten aan de overname stelden. De directeur van Scarlet kon wel begrijpen dat Belgacom daardoor minder geld wilde betalen. "De andere partij moet plotseling allemaal water bij de wijn doen, maar uiteindelijk moeten we er samen uitkomen." aldus Paul Gelderloos van Scarlet.

De autoriteiten vinden namelijk dat Scarlet een te sterke positie heeft in Nederland. Daarom moet Belgacom zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mogen ze de komende drie jaar de prijzen niet verhogen. Ook moet het glasvezelnet worden afgesplitst en ook mogen klanten zonder reden het contract opzeggen.

Door de overname hoopt Belgacom een betere marktpositie in Nederland te veroveren. De naam Scarlet zal blijven bestaan. Scarlet heeft zo’n 180.000 klanten en boekte in 2007 een brutowinst van 18,8 miljoen euro. De omzet bedroeg 126,8 miljoen euro.