2min

Tags in dit artikel

, , , ,

AWS heeft zijn Amazon EC2 M1 Mac instances algemeen beschikbaar gemaakt. Met de instances kunnen bedrijven Mac mini-desktopcomputers ‘omtoveren’ in een Amazon EC2 instance en direct on-demand Mac-workloads in de public cloud van de techgigant draaien.

Via de public clouddienst gedragen de Mac mini-desktopcomputers op basis van de M1-processors zich als iedere andere Amazon EC2 instance en daarmee van de diverse public cloudfunctionaliteit profiteren. Daarnaast kunnen de instances toegang geven tot alle andere Apple-devices met een M1-processor, zoals iPhones, iPads, Apple Watch-devices, Apple TV-devices en browseromgeving Safari.

De komst van de EC2 Mac M1 instances stelt ontwikkelaars in staat sneller applicaties voor het hele ecosysteem te ontwikkelen. Daarnaast kunnen bedrijven eenvoudiger toegang krijgen tot macOS-omgevingen en ze sneller opzetten. Bovendien krijgen zij ook de mogelijkheid, wanneer nodig, snel en eenvoudig de capaciteit op te schalen. Ze kunnen ook van alle diensten die AWS biedt profiteren.

Onder de motorkap

Onder de motorkap zijn speciale Amazon EC2 Mac M1 instances speciale Mac mini-desktopcomputers die via Thunderbolt met het AWS Nitro System zijn verbonden. De Mac mini-desktopcomputers beschikken over 8 CPU cores, 8 GPU cores, 16 GB aan intern geheugen, een 16 core Apple Neural Engine.

De connectie met AWS Nitro System biedt tot 10 Gbps aan VPC netwerkbandbreedte en 1 Gbps aan EBS storage-connectiviteit. Doordat de desktopcomputers functioneren als een geïntegreerde en beheerde Amazon EC2 instance, beschikken zij over alle Amazon VPC networking- en EBS-storagemogelijkheden. De instances ondersteunen daarnaast macOS BigSur 11, macOS Monterey en Amazon Machine Images (AMIs). Vanzelfsprekend is ook meer functionaliteit meegeleverd.

Vergelijking met x86 Mac instances

De EC2 M1 macOS instances worden beschikbaar naast de al bestaande EC2 x86 Mac instances. De instances zouden een tot 60 procent betere prijs-prestatieverhouding hebben dan de x86 Mac instances.

De kosten van de Amazon Ec2 Mac M1 instances zijn op basis van gebruik.