Uit de weblog van de geestelijke vader van het One Laptop Per Child-project blijkt dat er gesneden gaat worden in het personeelsbestand. Zo komt vijftig procent van al het personeel, wat neerkomt op 32 man, op straat te staan. De andere 32 werknemers zullen minder loon gaan ontvangen.

Men geeft echter het OLPC-project niet op en blijft bezig met de ontwikkeling van de nieuwe OLPC-laptop, maar het besturingssysteem zal niet meer door OLPC zelf gemaakt worden. Het project heeft namelijk besloten om dit besturingssysteem, dat Sugar heet, uit te gaan besteden aan de opensourcegemeenschap.

OLPC verkeert namelijk in zwaar weer, zo hebben diverse landen hun vertrouwen in het project opgezegd en hun toezeggingen om de laptops te gaan gebruiken voor het onderwijs ingetrokken. Verder zorgt ook de economische malaise voor het zware weer. Als laatst heeft OLPC de ‘magische’ honderd dollar grens nooit weten te halen, de laptop kost op het moment namelijk 188 dollar.

Nicolas Negroponte, de geestelijke vader van het project blijft echter optimistisch. Hij claimt dat inmiddels een half miljoen kinderen door het project een laptop hebben. Het project is dus nog niet kansarm geworden, claimt Negroponte.