1 min

Tags in dit artikel

,

Intel heeft gister aangekondigd dat het uit het "One Laptop Per Child" project gaat stappen en zich terugtrekt uit het bestuur nadat de chipmaker werd verplicht om andere projecten in opkomende markten te staken.

One Laptop Per Child is een non-profit organisatie geleid door Nicholas Negroponte welke als doel heeft om laptops van 100 dollar te verkopen aan de armste kinderen in de wereld. De verkoop is in oktober gestart met een prijs van 200 dollar, geholpen door een donor organisatie die de start van het project had gefinancierd.

Het bestuur van OLPC had Intel gevraagd "een eind te maken aan het steunen van niet-OLPC programma’s inclusief het Classmate PC-project." Intel-woordvoerder Chuck Mulloy zei in een verklaring dat "ze van ons verwachtten dat we onze focus compleet op het OLPC-project richtten."

Een woordvoerder van OLPC was niet direct beschikbaar, maar Mulloy kon melden dat Intel zich terug had getrokken na zes maanden van gesprekken.

Intel heeft vorig jaar de Classmate-pc geintroduceerd, een laptop voor onwikkelingslanden en het heeft nog meer projecten in de planning staan voor dit jaar.