1 min

Tags in dit artikel

, ,

De OLPC-stichting van Nicholas Negroponte komt opnieuw op een negatieve manier in het nieuws. Na verhoogde prijzen, contractproblemen en de breuk met Intel, blijkt nu dat de mensen die een XO-laptop kochten via het ‘Buy One, Give One’-concept, hun apparaat nog steeds niet hebben gekregen.

Het ‘Buy One, Give One‘-project liet Amerikanen en Canadezen toe om voor 400 dollar een XO-laptop te kopen en hierbij meteen ook een exemplaar aan een ontwikkelingsland te schenken. In totaal werden 80.000 pakketten verkocht, met op dit moment 80.000 ontevreden klanten als gevolg. "Er zijn vertragingen geweest bij het leveren van de laptops aan degene die zo vrijgevig gedoneerd hebben aan het programma. We willen ons hiervoor excuseren", aldus het OLPC.

De gebruikers nemen echter geen genoegen met deze excuses. Zij klagen dat ze soms twee uur aan de lijn moeten hangen alvorens ze informatie krijgen over hun bestellingen. Andere gebruikers klagen dat het OLPC foute of onvolledige informatie heeft gegeven over de status van de levering. De capaciteiten van de OLPC-stichtingen worden dan ook openlijk in vraag gesteld. Als het leveren van 80.000 exemplaren al zo moeilijk is in een ontwikkeld land, wat zal dat dan geven bij honderdduizenden exemplaren in een onderontiwkkeld land?