1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit cijfers van het CWI blijkt dat er steeds meer werkloze ICT’ers zijn, de cijfers zijn voor de derde opeenvolgende keer procentueel gestegen, absoluut eveneens.

Uit de cijfers van het CWI, die gisteren gepubliceerd zijn, blijkt dat Nederland in december 6109 werkloze ICT’ers had, die ook ingeschreven stonden bij het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen). Dit zijn 136 meer werkeloze dan vorig maand ingeschreven waren in dezelfde sector. Toen waren er volgens het CWI ongeveer 5973 werkeloze ICT’ers ingeschreven. Hiermee is december de derde maand waarin het werkeloosheidscijfer in de ICT-sector steeg. November en oktober waren december al voor.

In tegenstelling tot de trend in de rest van de sectoren zijn in de ICT-wereld de meeste HBO’ers werkeloos. In de overige sectoren vindt men meer MBO-werklozen. Het aantal werkeloze MBO-ICT’ers ligt momenteel op 2588. In het HBO-segment is dit 3412. Het aantal academisch geschoolde ICT’ers die werkeloos zijn blijft laag, dit is 109 op dit moment. Hiermee is ook deze groep gestegen, maar blijft het aandeel laag.