min

Tags in dit artikel

,

Gister heeft Games-Services NV, het bedrijf achter de Electronic Sports World Cup (ESWC), bekend gemaakt dat het alle activiteiten staakt. Het bedrijf is op 30 maart 2009 door de rechtbank van Parijs failliet verklaard.

Games-Services NV is zoals gezegd het bedrijf dat achter ESWC zit. ESWC, afkorting van Electronic Sports World Cup, is een organisatie die kampioenschappen organiseerde voor gamers. Door het faillisement zitten alle werknemers en managers van Games-Services sinds 2 april zonder baan. Deze week zal de curator beginnen met de liquidatie van het bedrijf, mogelijk zal dat betekenen dat alle rechten en activiteiten rond de ESWC verkocht gaan worden aan een andere partij. Of er een koper gevonden gaat worden blijf echter afwachten in in dit onzekere economische klimaat.

ESWC is niet de eerste organiseerder van gamecompetities die zijn activiteiten moet staken. De organisatie van de Cyberathlete Professional League (CAL), kondigde in maart 2008 al aan dat het wegens financiële omstandigheden noodgedwongen moest stoppen met het organiseren van toernooien.