1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen weekeind vonden in de Parijs de finales van het WK-Gaming plaats. Op de Electronic Sports World Cup, waar meer dan 50 landen aan meededen, werd gespeeld op zes disciplines. En een deel van het totale prijzengeld van 200.000 ging ook naar Nederlanders.

De ongeveer twintig deelnemde landgenoten deden in het in zijn totaliteit erg goed, het eindigde in het landenklassement op de derde plaatst. Bestpresterende Nederlander was Freek Molema, oftewel ‘Xenogear’. In de competitie rond het spel TrackMania Nations behaalde hij goud en is dus het komende jaar wereldkampioen op dit spel. In de finale versloeg Molema drie Franse gamers.

"Ik was best zenuwachtig in het begin maar dit gevoel verdween naarmate ik in het toernooi groeide en ook de steun van de enthousiaste Nederlandse supporters in het publiek hielp enorm", aldus Molema. De training van vijf tot zes uur per dag heeft Molema geen windeieren gelegd, dankzij zijn zege krijgt hij 10.000 dollar op zijn bankrekening bijgeschreven. Tevens mag hij volgend jaar in de finale deelnemen, zonder dat hij zich daarvoor hoeft te kwalificeren.