2min

De financiële cijfers van Telenet over de eerste negen maanden van dit jaar laten een omzet zien van 1,9 miljard euro, een jaarlijkse groei van 1 procent. De kwartaalomzet in het derde kwartaal van dit jaar groeide met 3 procent sneller. Dit ondanks de hogere inflatie en energieprijzen.

Uit het financiële plaatje over de eerste negen maanden van dit jaar komt naar voren dat de telecomoperator een hogere omzet heeft gerealiseerd. De omzet tot en met de maand september kwam uit op 1,9 miljard euro. In vergelijking met 2021 is dit een toename van 1 procent. De netto winst in de eerste drie kwartalen van 2022, 996,1 miljoen euro, nam in vergelijking met 2021 met maar liefst 230 procent toe. Dit percentage valt zo hoog uit vanwege de verkoop van activa in verband met de TowerCo-transactie en ook door een beduidend beter financieel resultaat door de niet-geldelijke winst op derivaten.

Snellere kwartaalomzet

De kwartaalomzet over het derde kwartaal liet een snellere toename van de omzet zien. In totaal groeide de omzet over het kwartaal met 3 procent naar een totaal van 660,5 miljoen euro. Dit is hoger dan de door analisten verwachte kwartaalomzet van 652,6 miljoen euro.

Voor heel 2022 verwacht Telenet wel dat de omzetverwachting hetzelfde blijft.

Hoge inflatie en energieprijzen

Telenet stelt in zijn negenmaandenoverzicht dat het veel last heeft van de hoge inflatie van de personeelskosten. Ook heeft het bedrijf last van de hoge energieprijzen.

Wel zijn in de eerste negen maanden van dit jaar meer FMC-klanten en mobiele postpaid-klanten aangetrokken. Het aantal breedbandklanten is stabiel gebleven. Volgens de telecomoperator zijn dit goede ontwikkelingen, ondanks de hevige concurrentie binnen deze marktsegmenten in België.

Tip: Telenet richt zich actiever op managed services en security