2min

De Belgische telecomoperator Telenet is van plan meer te investeren in de zakelijke markt. Dit maakt de telecomoperator bekend tijdens een evenement voor investeerders.

De Belgische telecomoperator geeft aan dat het inmiddels een volwassen positie heeft bereikt met zijn diensten voor de (Belgische) consumentenmarkt. Ook is het bedrijf behoorlijk actief op het gebied van glasvezelaanleg en het investeren in glasvezeldiensten.

Het bedrijf wil zich in 2023 daarom meer focussen op andere marktsegmenten. Vooral de zakelijke markt krijgt aandacht. Belangrijke reden voor deze keuze is het kunnen volhouden van de concurrentie met de andere grote Belgische telecomoperator Proximus.

Leveren van IT-diensten

Voor het zakelijk segment wil Telenet zich niet alleen gaan beperken tot het leveren van connectiviteitsdiensten. Voor de telecomoperator is het leveren van diensten die meerwaarde brengen, ook voor de consumentenmarkt, één van de speerpunten voor 2023. Het maakt dat het telecombedrijf zich het komende jaar daarom ook vooral op het aanbieden van IT-diensten richt, zo bevestigt CEO John Porter van Telenet in een interview met techwebsite Data News.

Volgens de CEO wil de telecomoperator een grotere plek innemen in de waardeketen voor de zakelijke markt. Telenet levert voor dit segment al vele connectiviteitsdiensten, maar is nog niet erg actief met het leveren van IT-diensten die meer waarde moeten geven.

Managed services en securitydiensten

John Porter geeft daarom aan dat Telenet het leveren van IT-diensten verder wil uitbouwen. Vooral door het leveren van managed services en securitydiensten. In het interview benadrukt de CEO dat de Belgische telecomoperator niet alleen meer omzet uit deze diensten wil gaan halen, maar vooral ook deze diensten wil gaan aanbieden om relevant te blijven. Voor het uitbouwen van deze diensten wil Telenet meer personeel gaan werven.

Verder geeft de CEO aan dat Telenet de huidige energiecrisis goed in de gaten houdt, maar nog niet direct overgaat tot het verhogen van de prijzen voor zijn diensten. Porter geeft in het gesprek met Data News aan dat pas in de maanden maart-april 2023 hierover een beslissing zal worden genomen.

Tip: Telenet beboet na stormschade datacenter