1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks de economische crisis zal het tekort aan hoogopgeleide ICT’ers in te toekomst alleen maar groeien. Er was door de economische crisis wel een daling te zien, maar die lijkt nu weer over.

Op dit moment is er een tekort van zo’n duizend hoogopgeleide ICT’ers. De verwachting is echter dat dit in 2011 gegroeid zal zijn naar 2650 ICT’ers en in 2013 naar maar liefst een tekort van 5950 ICT’ers. De reden is dat de vraag naar hoogopgeleide ICT’ers de komende jaren zal gaan stijgen terwijl er minder mensen instromen. Dit blijkt uit de marktmonitor van branchevereniging ICT~Office.

Vooral het imago van ICT’ers zorgt ervoor dat steeds minder scholieren voor een ICT-opleiding kiezen. "Aan de ene kant denken veel mensen aan de ict als sector waarin of nerds of gladde jongens met een snelle bak werken", licht Ted van Hintum toe. "Bovendien hebben veel ouders van de kinderen die nu moeten kiezen, rond het millenium gezien dat de ict een instabiele sector is die gevoelig is voor economische schommelingen. Doordat zij denken dat het een risicovolle plek is om te werken, stimuleren zij hun kinderen niet om voor ict te kiezen. Terwijl de branche juist steeds minder gevoelig reageert".