1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit een groot onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Millward Brown, is naar voren gekomen dat de merknaam Google maar liefst honderd miljard dollar waard is.

Google staat hiermee bovenaan de lijst. Op de tweede plaats staan Microsoft met een waarde van 76 miljard dollar en op plaats drie staat Coca-Cola met een waarde van ruim 67 miljard dollar. De waarde van de merknaam Google is met maar liefst zestien procent gestegen. Dit is opmerkelijk omdat de waarde van de andere merknamen in de top honderd gemiddeld met slechts twee procent zijn gestegen. De grootste stijgers zijn Blackberry en Amazon. Blackberry zag de waarde namelijk verdubbelen terwijl Amazon de waarde met 85 procent zag stijgen.

Het gaat om een groot onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Millward Brown. Er werden voor dit onderzoek zo’n één miljoen mensen ondervraagd en er kwamen zo’n 39.000 merken aan bod. Naast de uitkomst van dit onderzoek is er ook gekeken naar de financiële prestaties van de bedrijven.

De Nederlandse inbreng in de top honderd is miniem. Alleen ING komt voor in de lijst op plek 93. Grote Nederlandse bedrijven als Philips en Heineken zijn niet terug te vinden

Het volledige rapport is hier terug te vinden.