1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ziggo heeft een deal met Warner Bros gesloten waardoor Ziggo-klanten in staat worden gesteld Warner-films on demand te kijken.

Ziggo-gebruikers van interactieve televisie kunnen al in een bibliotheek films kijken die daar enkele maanden blijven staan. Per maand wordt hiervan ongeveer een kwart van vernieuwd, en nu staan daar dus ook video’s en series van Warner TV. In totaal gaat het om 150 speelfilms, 600 afleveringen van televisieseries en 100 uur aan animatie die Warner gaat toevoegen.

De dienst is deze week al van start gegaan, terwijl Ziggo pas een maand interactieve televisie aanbiedt. Echter, volgens een woordvoerder van Ziggo zal het aanbod op dit moment nog beperkt zijn. De reclamecampagne is overigens pas sinds een week of twee begonnen.

Onder meer zijn de series ER en Friends op het kanaal aanwezig, evenals de films Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Ocean’s Eleven en The Matrix. Daarnaast zullen nieuwere films vanaf de dvd-release te bekijken zijn, zoals The Curious Case of Benjamin Button.

In Nederland heeft Ziggo 3,3 miljoen klanten waarvan 1,2 miljoen aangesloten zijn op digitale televisie. Om gebruik te maken van interactieve televisie moeten klanten een hd-ontvanger aanschaffen. Het goedkoopste model kost negentig euro.

Om Warner-films en -series te kunnen kijken, moeten klanten geabonneerd zijn op het TV-theek-pakket dat 9,95 euro per maand kost.