2min

Tags in dit artikel

, ,

De succesvolle Amerikaanse betaalzender HBO komt naar Nederland. Ziggo heeft vanaf begin februari de primeur. De kabelaar biedt dan de zender aan haar 2,1 miljoen aansluitingen met digitale televisie aan. Klanten ontvangen voor 15 euro per maand drie kanalen van HBO, zo maakte de betaalzender vandaag bekend.

Ziggo gaat vanaf 9 februari 2012 drie HBO kanalen aanbieden voor een bedrag van 14,95 euro per maand. Deze kanalen zijn volledig reclamevrij en wordt 24 uur per dag uitgezonden. Ook zal de dienst in SD kwaliteit beschikbaar zijn. Als abonnementhouder kun je ook gebruik maken van de streamingsdienst HBO GO en de video-on-demandienst HBO On Demand zonder extra kosten. De uitzendingen zullen in de meeste gevallen de dag na de Amerikaanse uitzending plaatsvinden. Naast series zoals Boardwalk Empire en Game of Thrones zal er ook een breed aanbod aan bioscoopfilms worden aangeboden.

Het nieuws van de joint-venture kwam in augustus vorig jaar al naar buiten. Het duurde nog tot half december voordat de Europese Commissie toestemming gaf om de nieuwe zender in Nederland op te richten en te exploiteren. HBO is in de Verenigde Staten al tientallen jaren bekend van successeries als Sex and the City, True Blood, The Wire, Homeland, Six Feet Under en The Sopranos. Het is de bedoeling dat het HBO pakket ook via andere aanbieders te zien zal zijn. Ziggo heeft voor de verkoop in Nederland een joint venture met HBO opgericht met een eigen pr- en marketingbeleid.