1 min

De werkgelegenheid in de ICT-sector in Nederland is in maart vrijwel gelijk gebleven. Dit blijkt uit de maandelijkse barometer Monster Employment Index.

Volgens deze index behaalde Nederland in maart 110 punten, dit is één punt lager dan de maand ervoor. Dit houdt mogelijk in dat het einde van de daling, die al maanden gaande is, in zicht is. In Nederland is het namelijk al de negende keer op rij dat de index een dalende lijn laat zien.

Nederland doet het goed ten opzichte van andere landen in Europa. Toch daalde in één jaar tijd de index met maar liefst 35 punten. Onder andere België, Italië, Frankrijk en Duitsland deden het wel beter dan Nederland. Toch presteert Nederland boven het gemiddelde van Europa. Landen waar het minder goed gaat zijn Groot-Brittannië en Zweden.

"Het dalen van de arbeidsmarkt in verscheidene sectoren komt voort uit een periode waarin de economie krimpt, het consumentenvertrouwen daalt en bedrijven proberen stabiliteit te waarborgen met de huidige bezetting", aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl.