6min

Tags in dit artikel

, ,

Na de persconferenties van Microsoft en Nintendo was het de beurt aan Sony. De Sony persconferentie werd geleid door Jack Tretton, CEO en director van Sony. Ook in deze persconferentie was er veel beeldmateriaal te zien. Er werd door Jack ook regelmatig een grapje gemaakt over het gelekte nieuws, het nieuws van de PlayStation Portable Go! was namelijk al voor de E3 gelekt.

Inleiding en enkele spellen:

Jack Tretton vertelde over de drie consoles die ze bij Sony verkopen. De PlayStation 2 die inmiddels al negen jaar op de markt is krijgt er dit jaar nog eens honderd spellen bij.

Uncharted 2: Among Thieves en MAG:

Na het verhaaltje van Jack over de verkopen van de PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation Portable kwam Naughty Dog met een trailer van Uncharted 2: Among Thieves. Een trailer die we nog niet eerder gezien hadden en er erg indrukwekkend uit zag. Behalve de trailer werd er verder niks over Uncharted 2 gezegd.


Na de indrukwekkende trailer van Uncharted 2: Among Thieves kwam Zipper Interactive in beeld. Zipper Interactive presenteerde hun first-person shooter genaamd ‘MAG’, een first-person shooter die met 256 spelers online gespeeld kan worden. En dat werd dus ook gedaan, met 8 mensen op het podium en de overige 248 op andere locaties werd er een gedeelte van MAG gespeeld. Het leek vrij goed te werken en MAG zal ook speelbaar zijn op de beursvloer met 256 man.

De PlayStation Portable:

[b]Bundels, DISSIDIA: Final Fantasy en Assassin’s Creed: Bloodlines:[/b]

Na deze twee spellen kwam Jack Tretton weer terug in beeld. Hij begon over de PlayStation Portable, een handheld die meer dan 50 miljoen keer is verkocht. Bundels werden aangekondigd, volgende week zal er een bundel verschijnen die de PSP en Rock Band: Unplugged, een bundel met DISSIDIA: Final Fantasy, die op 25 augustus zal verschijnen en een bundel met Assassin’s Creed: Bloodlines op 10 november. Ook liet Tretton weten dat de PSP ook aan andere doelgroepen gaat denken, zo komt er een Hannah Montana-spel met een lilakleurige PSP. Een aankondiging die door het publiek erg ‘positief’ werd ontvangen.

[b]De PlayStation Portable Go!:[/b]

Daarna kwam Kaz Hirai op het podium, president van network products en sevices group bij Sony en president en CEO bij Sony Computer Entertainment. Kaz Hirai komt de PSP Go! aankondigen, hij zegt dat ze er een bijnaam voor hebben namelijk: "Het slechtst bewaarde geheim van de E3." Hirai benadrukt duidelijk dat de PSP Go! de PSP-3000 niet zal vervangen, maar dat ze naast elkaar zullen gaan bestaan. Eerder was al wat informatie bekend over de PSP Go!, Hirai voegt hier nog aan toe dat het geheugen kan worden uitgebreid en dat er Wi-Fi ingebouwd is. Ook werd er een feature aangekondigd die het mogelijk maakt om op de pc naar PlayStation Network te gaan, genaamd ‘Media Go’. Kaz Hirai maakt ook nog even duidelijk dat ze bij Sony weten dat er veel mensen iets tastbaars willen kopen, daarom zullen alle spellen die uitkomen voor de PSP in de winkel én online gekocht kunnen worden. 1 oktober zal de PlayStation Portable Go! voor 249,99 euro in de winkel liggen. De video-service zal ook op de PSP verschijnen, zodat je direct films en series kunt kijken op je PSP.

Gran Turismo PSP en Metal Gear Solid: Peace Walker:

Kaz Hirai introduceert Kazunouri Yamauchi van Polyphony Digital, de grondlegger van de Gran Turismo-serie. Yamauchi praat geen Engels en heeft daarom een tolk bij zich, hij kondigt in het Japans echter wel Gran Turismo PSP aan. Het spel zal op 60 frames per seconde speelbaar zijn. Gran Turismo PSP zal 800 auto’s bevatten, 35 banen en vier verschillende modes in de singleplayer. Gran Turismo PSP moet vanaf 1 oktober beschikbaar zijn tegelijk met de PSP Go!

Net als bij de Microsoft persconferentie komt ook hier Hideo Kojima het podium op, iets minder onverwacht, maar toch. Hij kondigt een Metal Gear Solid-spel aan voor de PSP, genaamd ‘Metal Gear Solid: Peace Walker’. Het spel gaat zich tien jaar na Metal Gear Solid 3 afspelen, oftewel de echte sequel van de Metal Gear Solid-franchise. Hideo Kojima geeft aan dat hij zelf erg betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van het spel, evenals het team dat aan Metal Gear Solid 4 werkte. Het verhaal werd gevolgd door een trailer van het spel. Het spel zal in 2010 uitkomen.

Resident Evil, LittleBigPlanet, SOCOM, Monster Hunter, Motorstorm en Hannah Montana:

In 2010 komt er ook een spel uit de Resident Evil-serie naar de PSP. Verder werd hier geen informatie over gegeven. LittleBigPlanet, SOCOM: Fireteam Bravo 3, Monster Hunter: Freedom Unite, Motorstorm: Arctic Edge, Hannah Montana en een Harry Potter spel werden ook genoemd door Jack. In de trailer die daarop volgt zien we ook een nieuwe Jak & Daxter voorbij komen en nog veel meer.

PlayStation Network en PlayStation 3:

PlayStation Network:

De persconferentie gaat door met wat cijfers over PlayStation Network. Er zijn 24 miljoen geregistreerde gebruikers in 55 verschillende landen en er zijn 475 miljoen stukken content gedownload via de service. Tretton maakt ook bekend dat Final Fantasy VII te downloaden is in de PlayStation Store vanaf de persconferentie. Ook is PlayStation Home meer dan 6,5 miljoen keer gebruikt en komt 85 procent van de mensen die Home gebruikt hebben weer is terug. Er werd verteld dat Home verder wordt uitgebreid met nieuwe content.

PlayStation 3 met inFamous, Ninja Gaiden, Mafia II, Tekken 6 en meer:

Volgens Jack is het onmogelijk om alle PlayStation 3 spellen de aandacht te geven die ze verdienen. Daarom wordt er een trailer gespeeld waarin onder andere Uncharted 2: Among Thieves, inFamous, Ninja Gaiden, Mafia II, Tekken 6 en Heavy Rain te zien waren. Rockstar’s spel ‘Agent’ wordt aangekondigd, het is een spel dat draait om spionage en zich afspeelt in de late jaren 70. Agent komt exclusief naar de PlayStation 3.

Assassin’s Creed II en Final Fantasy XIII en XIV:

Ubisoft kwam langs om Assassin’s Creed II te laten zien voor de PlayStation 3. Ze lieten een demo zien met daadwerkelijke gameplay, iets wat we nog niet eerder gezien hadden. Assassin’s Creed II speelt zich zoals al eerder bekend was in de Italiaanse renaissance. In de zomer moeten beide Assassin Creed-spellen uitkomen.

Van Square Enix zagen we een trailer van Final Fantasy XIII dat in de lente van 2010 gaat uitkomen. Dit is echter niet het enige van Square Enix wat te zien was, de eerste beelden van Final Fantasy XIV werden getoond. Final Fantasy XIV, een MMORPG, komt exclusief voor de PlayStation 3 en komt ook in 2010.

Motion Controller en ModNation Racers:

De mannen van EyeToy komen op het podium met iets nieuws, namelijk een motion controller. Op de controller zit een bol die herkend wordt door een camera, zodat de PS3 precies weet waar de bol zich bevindt en alle bewegingen rechtstreeks op het beeld laat zien. Er werden een aantal techdemo’s getoond, het ziet er naar uit dat deze controller erg accuraat werkt en dat er veel dingen mee mogelijk zijn.

De nieuwe motion controller werd gevolgd door ModNation Racers, een exclusief PlayStation 3 spel dat werkt via het ‘PlayCreateShare’ model. In ModNation kan je zelf je karakter, auto en baan ontwerpen en uploaden, vergelijkbaar met LittleBigPlanet. Tijdens het racen zullen er allerlei obstakels zijn en kun je de tegenstanders bestoken met wapens.

The Last Guardian en Gran Turismo 5:

Vervolgens wordt er verder gegaan met Project Trico, of beter gezegd ‘The Last Guardian’. The Last Guardian wordt een exclusief spel voor de PlayStation 3. We zagen bijna dezelfde trailer als die we eerder al konden bezichtigen in dit nieuwsbericht.

Kort daarna werd een trailer getoond van Gran Turismo 5, ook een exclusief spel voor de PlayStation 3.

God of War 3 en afsluiting:

Als afsluiter werden er beelden getoond van God of War 3. God of War 3 zal de afsluiter zijn van de trilogie waarin men zich nu bevindt. Het verhaal van de titanen, Kratos en de goden zal eindigen. In de demo die gespeeld werd zagen we onder andere de brute actie die we van Kratos gewend zijn en de god Helios met zijn strijdwagen. Op de beursvloer is de demo te spelen van iets langer dan 20 minuten.

Dat was het alweer voor de persconferenties van dit jaar. Volgend jaar staan we natuurlijk weer klaar om verslag te doen van deze persconferenties.