2min

Na Microsoft en Nintendo was het Sony die gisteren als laatste zijn presentatie hield op de E3. Sony kondigde onder andere Killzone 3 en Portal 2 aan en gaf meer details over de Move en 3D-gaming.

De persconferentie begon met Killzone 3, gepresenteerd door Nederlander Hermen Hulst. Tijdens de presentatie werd een demo getoond en duidelijk gemaakt dat Killzone 3 vanaf de grond af aan opgebouwd is voor 3D-gaming. Bovendien ondersteund het spel de Move, de motioncontroller van Sony. Het spel zal volgend jaar februari gelanceerd worden.

Sony zet hoog in op 3D. Sony heeft een uitgebreid aanbod aan games met 3D-ondersteuning, waaronder de nieuwe Mortal Kombat, Crysis 2 en Ghost Recon. In maart 2011 moeten er twintig 3D games verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 3. Ook werden LittleBigPlanet 2, SOCOM 4: U.S. Navy Seals, beide met Move-ondersteuning, en Medal of Honor gepresenteerd.

De Move zal op 15 september in de winkels liggen voor een prijs van 50 dollar voor de Move-controller, 30 euro voor de navigation controller en moet er nog een PlayStation Eye camera aangeschaft worden. Sony liet weten een bundel uit te gaan brengen met daarin de Move-controller en bijhorende accessoires in combinatie met een sportgame.

Daarnaast werd Portal 2 gepresenteerd door Valve topman Gabe Newell, werd er een trailer getoond van Final Fantasy XIV en Assassin’s Creed: Brotherhood, kreeg Gran Turismo een releasedatum, namelijk 5 november 2010 en kreeg de PSP nog wat aandacht door de melding dat er minstens 70 nieuwe titels uit zullen komen voor het einde van het jaar.