1 min

Jamie King en Gary Forman, de mannen achter ontwikkelaar 4mm games en voormalig mede-oprichters van Rockstar, hebben een handige manier gevonden om projecten te financieren gedurende de economische crisis.

In tegenstelling tot de traditionele manier van investering, waarbij een investeerder of uitgever in één project investeert en het project daarna de investering weer terug moet verdienen, heeft 4mm games nu een investeringsbank ingeschakeld om tegelijkertijd meerdere projecten te financieren. "Het bedrijf waar we momenteel mee werken is CEA autumn, een investeringsbank uit New York. Ze hebben ongeveer 40 fondsen en een miljard euro onder hun hoede", aldus Rockstar CEO Nick Perret.

"Ze willen in ons investeren, omdat deze sector een van beste sectors in de entertainmentindustrie is om geld in te verdienen. We hebben een goede relatie met en de investering is gereageerd op een serie games, net als bij filmfondsen die in een keer meerdere projecten financieren

De eerste titel van 4mm eerste zal Def Jam Rapstar zijn, een hiphop rapgame met de mogelijkheid om video’s met andere gebruikers te delen. Electronic Arts had eerder de rechten op deze game.