2min

Tags in dit artikel

, ,

De site Rated-m.com heeft vorige week op haar website gesuggereerd dat Microsoft mogelijk ontwikkelaar Rockstar gaat overnemen. Rockstar is natuurlijk bekend van de controversiële spellenreeks Grand Theft Auto.

Het blijven geruchten, maar volgens de site zijn de volgende feiten reden voor een overname:

  • Uitgever Take-Two is een grote naam in de gameswereld, maar Rockstar heeft het bedrijf veel geld gekost. Zo moest de uitgever diep in de buidel tasten voor de nasleep van de Hot Coffee mod voor GTA: San Andreas. Die affaire heeft de uitgever ook geen goed gedaan bij de Amerikaanse overheid en de ESRB die games beoordeeld voor de leeftijdscategorieën.
  • Het kantoor van Take-Two in New York is recentelijk afgebrand, waarbij alles in vlammen opging. Het bedrijf heeft alle werknemers naar een andere locatie verplaatst en denkt erover om een faillisement aan te vragen.
  • Op de E3 van dit jaar liet Microsoft al weten dat GTA voor de Xbox 360 zou uitkomen en algemeen wordt aangenomen dat er tegelijkertijd een versie voor de PlayStation 3 zal uitkomen. Peter Moore van Microsoft liet in een interview aan G4TV echter weten dat GTA IV alleen voor de Xbox 360 uit zal komen en dat de mannen van Rockstar daarin slim gehandeld hebben.
  • Niemand wilde reageren op de beweringen van Moore, maar later liet Sony’s Jack Tretton weten dat de GTA serie wel belangrijk is geweest voor het bedrijf, maar dat het zonder de GTA serie ook de strijd met Microsoft wel aan zou kunnen.
  • Rockstar heeft recentelijk de helft van haar werknemers ontslagen. Een dergelijke ontslaggolf is vaak een voorbode van een overname.

De site noemt nog een aantal redenen waarom de overname aanstaande zou zijn en is er naar eigen zeggen 99,9 procent zeker van dat de overname ergens dit jaar bekend zal worden gemaakt.