Het verkoopverbod van Microsoft Office Word in de Verenigde Staten wordt voorlopig niet uitgevoerd, zo heeft een rechter besloten.

De rechter wil namelijk eerst het hoger beroep van de patentzaak afwachten alvorens een verkoopverbod in te voeren.

Het dreigende verbod is een gevolg van een rechtszaak die i4i heeft aangespannen tegen Microsoft. Het Canadese bedrijf meent namelijk dat Microsoft met Word inbreuk maakt op een patent om custom XML-documenten aan te maken.

In mei dit jaar oordeelde een jury dat dit inderdaad het geval was en in augustus bepaalde een Amerikaanse rechter het vonnis. Hieruit bleek dat de verkoop van de tekstverwerker vanaf tien oktober zou moeten worden gestaakt in de Verenigde Staten.

Hierop diende de softwaregigant uit Redmond een verzoek in om dit verbod op te schorten. Dit verzoek werd ingewilligd waardoor de USPTO het patent van i4i nu voorwaardelijk heeft opgeheven. Een andere mogelijkheid om het verbod te voorkomen, was om de custom XML-functie uit Word te schrappen.

Microsoft meent overigens dat er geen sprake is van patentschending en is daarom in hoger beroep gegaan. Mocht besloten worden dat er wel sprake is van een schending, dan kan Microsoft Office Word alsnog in de VS verboden worden. i4i heeft overigens tegenover Webwereld laten weten zich geen zorgen te maken over het hoger beroep.