2min

Tags in dit artikel

, ,

In Nederland neemt de snelheid van thuiscomputers en breedband internet toe. Het gevolg hiervan is dat men veel kritischer gaat kijken naar computers en andere IT voorzieningen. Uit het onderzoek van In Sites Consulting, in opdracht van Getronics, blijkt dat één derde ontevreden is over de computer en IT-voorzieningen op het werk.

Het onderzoek stond in de naam van "Het nieuwe werken Monitor 2009". In totaal zijn er 1500 Nederlanders gevraagd om mee te doen, met een leeftijdsgroep van 18 tot 65 jaar.

In dit onderzoek is niet alleen gekeken naar IT maar ook wat men van hun werk vind. Zo blijkt dat 89 procent tevreden is over de inhoud van zijn werk en 81 procent is tevreden over het bedrijf waar hij werkt. De IT-voorziening scoort toch nog wel positief met een 57 procent aan tevredenheid. De scoren had hoger kunnen zijn als de snelheid van het systeem hoger was geweest. Niet alleen dit punt is aan verbetering toe, ook de informatie over de IT-voorzieningen die ze kunnen gebruiken is magertjes.

De helft van de Nederlanders zou thuis kunnen werken, al vindt de helft van deze groep dit wel een belangrijke voorwaarde om goed te functioneren. Thuiswerken vinden ze al vaak niet erg en van deze groep vindt een groot deel dat bedrijven het vaker moeten toestaan. Het enige waar bedrijven zich zorgen over maken is de veiligheid van bedrijfsgegevens. Het spreekt namelijk niet voorzich dat iedereen een goede beveiliging heeft op zijn computer.

De opdrachtgever van dit onderzoek is een grote voorstander van het zogenaamde "nieuwe werken". Met het nieuwe werken wordt anders werken bedoeld, oftewel waar en wanneer je maar wilt kunnen werken, met een eigen systeem zodat je niet kan klagen.