ICT Zorg schrijft op hun site dat steeds meer IT’ers zoeken naar werk in de zorg. Dit doordat de zorg stabiliteit biedt.

Volgens bureau ICT Career hebben ze hun handen vol aan het werven en selecteren van IT’ers voor vacatures in de zorg. Daarnaast verwacht ICT Career dat de vraag zal aanhouden.


Karst Dollekamp, directeur van ICT Career schrijft op de site, "De zorg biedt IT’ers stabiliteit". Daarnaast vertelt hij, "Binnen een wankelende economie blijft de zorg stabiel, er zit immers overheidsgeld achter". Dollekamp zegt hier ook over, "Veel ict’ers die vandaag buiten de zorg een mooie baan hebben, zijn morgen werkeloos. Daarnaast is de zorg in ontwikkeling, waardoor een ict’er zichzelf kan blijven ontwikkelen. De zorg biedt dus stabiliteit en perspectief".

Wanneer je gaat kijken naar de IT-salarissen in de zorg verteld Dollekamp daarover, "De zorg betaalt helemaal niet slecht en daar komt bij dat de secundaire arbeidsvoorwaarden erg goed zijn".

Volgens Dollekamp zijn er genoeg IT’ers die in de zorg willen werken, dat is het probleem niet. Het probleem is volgens Dollekamp dat veel zorginstellingen hun behoeften slecht omschrijven. Zo zegt hij hierover, "De beschrijvingen van de functies zijn te vaag. Wij zijn van plan ze hulp te bieden bij het in kaart brengen van wat ze nu werkelijk zoeken".