Abonneer je gratis op Techzine!

Peter Dille van Sony Amerika beweert dat de PlayStation 3 de Xbox 360 binnen tien jaar zal inhalen wat betreft de verkoopcijfers.

Zo vertelt de marketing baas van Sony Amerika, "Ik ben ervan overtuigd dat we ze binnen dat tijdsbestek voorbij zullen streven". Daarnaast voegt hij er aan toe: "Ik denk namelijk niet dat de Xbox 360 er over tien jaar nog is. Ik bedoel, wij hebben wereldwijd nu 31 miljoen verkochte units, zij hebben er 39 miljoen. Dat hoeft dus niet eens tien jaar meer te duren".


"Ik ga vandaag verder geen voorspelling doen, maar we zullen ze zeker inhalen", vertelt Dille. Verder geeft hij aan over de toekomst, "Ze hebben de mogelijkheid gekregen om zo ver mogelijk vooruit te sprinten toen ze de vroege start kregen. Maar nu voelen ze onze hete adem al in hun nek, en zien ze ons in hun achteruitkijkspiegel verschijnen. Het zal niet lang meer duren".

Dille weet verder ook nog een interessante bezigheid te vertellen van Sony. Zo wist Dille te melden dat Sony momenteel hard werkt aan de mogelijkheid om PS One en PS2-games downloadbaar te maken via het PlayStation Network. Hierover vertelt Dille, "We zijn het met de third party community aan het overleggen en verkopen het als een prachtige manier om mensen geïnteresseerd te houden in de oudere franchises".

Tot slot vertelt Dille, "We kijken nu ook goed naar onze eigen studio’s om er zeker van te zijn dat wij alle oude toppers kunnen aanbieden en zo het goede voorbeeld geven". De PlayStation 3 is op het moment de enige console die niet backwards compatibel is, waardoor veel gamers hun oude-PS2 games niet kunnen afspelen. De Wii en Xbox 360 kunnen GameCube en Xbox-games afspelen.