PS3 slechts 3 miljoen stuks achter op Xbox360

Recent maakte Sony zijn kwartaalcijfers bekend en daaruit kwamen wat interessante cijfers naar voren. Zo heeft Sony inmiddels 47,9 miljoen Playstation 3’s verkocht, vergelijken we dat met die van Microsoft’s Xbox 360 dan zijn dat er slechts 3 miljoen minder.

PS3 slechts 3 miljoen stuks achter op Xbox360Als we dieper in gaan op de cijfers dan kunnen we vaststellen dat de kleine voorsprong die Microsoft’s Xbox360 momenteel nog heeft op de lange termijn zal gaan verdwijnen en worden overgenomen door de PS3. Sony heeft namelijk de 47,9 miljoen verkopen bereikt sinds november 2006, vanaf toen is de PS3 te koop in de Verenigde Staten, in maart 2007 volgde de lancering van de PS3 in Europa.

De Xbox360 is namelijk al wat langer te koop, deze console is ongeveer een jaar langer op de markt sinds eind 2005, Microsoft wist in die periode 50,9 miljoen Xbox360’s te verkopen. Op de lange termijn is de kans dus aannemelijk dat Sony de Xbox360 zal gaan inhalen, of dat ook op korte termijn gaat gebeuren is echter nog maar de vraag. Als we de recente verkoopcijfers erbij pakken dan zien we dat van beide consoles het afgelopen kwartaal 6,3 miljoen stuks zijn verkocht. Momenteel gaat het dus gelijk op.

Om de vergelijking compleet te maken kunnen we de consoles ook nog met de Wii vergelijken, die verkoopcijfers stagneren de laatste maanden enorm. Al heeft Nintendo nog wel een grote voorsprong op de twee concurrenten. Van de Wii zijn inmiddels 84,6 miljoen stuks verkocht.

Sony presenteerde behalve verkoopcijfers natuurlijk ook de financiële cijfers, deze waren erg goed, Son wist het netto resultaat te verdubbelen naar 411 miljoen euro. De belangrijkste reden voor deze stijging zijn de goedkopere productiekosten van de PS3 en de toename is software verkopen voor de PS3.

Bron:Nu.nl