1 min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwe GPU hosting-dienst moet bedrijven helpen bij de ontwikkeling van artificial intelligence en machine learning.

Door de Nvidia Tesla V100 beschikbaar te stellen, hebben bedrijven toegang tot krachtige GPU’s zonder ze zelf aan te schaffen. Hoewel de grafische chip uit 2017 stamt, biedt deze data scientists meer dan voldoende performance voor analyses en machine learning. Hiermee krijgen ze de benodigde rekenkracht voor het analyseren van grote datasets en het snel trainen van modellen.

Behoefte van gebruiker

BIT stelt genoeg GPU’s te hebben om te kunnen meeschalen met de behoeften van bedrijven. Ze kunnen de rekenkracht aanpassen aan de eisen van verschillende projecten. De Nvidia Tesla V100’s worden rechtstreeks toegewezen aan de virtuele machines van de afnemer en worden niet gedeeld met andere klanten. Hierdoor kunnen afnemers optimale prestaties verwachten, omdat de volledige capaciteit van de GPU beschikbaar is voor de toegewezen VM.

BIT benadrukt ook dat de GPU hosting-dienst, net als de rest van hun dienstverlening, voldoet aan de ISO 27001- en NEN 7510-standaarden. Deze normen garanderen dat BIT kan voldoen aan hoge eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

De Nvidia Tesla V100-GPU’s zijn ook geschikt voor grafisch ontwerpers, videobewerkers en 3D-artiesten. Deze professionals hebben vaak te maken met zware grafische taken, zoals het renderen van high-definition video’s of het maken van gedetailleerde 3D-modellen.

Tip: Nvidia Tesla T4-gpu’s in bèta beschikbaar op Google Cloud