1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google Cloud heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn GPU-portfolio uitbreidt. Vanaf nu is er een publieke bèta beschikbaar van Nvidia Tesla V100 GPU’s, op Google Compute Engine en de Kubernetes Engine. Verder zijn de Nvidia Tesla P100 GPU’s nu algemeen beschikbaar gemaakt.

De Tesla V100 GPU staat gelijk aan honderd CPU’s. Klanten van de Google Cloud krijgen daarmee meer rekenkracht ter beschikking, waarmee toepassingen als machine learning, analytics en videoverwerking sneller verlopen.

Beeldverwerking en meer

Google noemt zelf een van zijn klanten – LeadStage, dat marketing automatiseert – als voorbeeld voor de noodzaak hiervan. LeadStage maakt gebruik van V100 en P100 GPU’s op de Google Compute Engine. Met behulp daarvan verwerkt het data van matige kwaliteit van handgeschreven documenten en enquêtes tot gegevens die computers ook echt kunnen gebruiken.

Dat soort zaken kunnen eigenlijk alleen goed gedaan worden door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Geen wonder dus dat Google de Tesla V100 GPU aan zijn aanbod toevoegt. Overigens kunnen de V100’s ook gebruikt worden om Kubernetes Containers te verbeteren. Het is ook mogelijk om ze terug te schalen middels de Google Cluster Autoscaler.

Maximale mogelijkheden

Consumenten kunnen maximaal acht Tesla V100 GPU’s, 96 vCPU’s en 624GB aan systeemgeheugen gebruiken binnen een enkele virtuele machine. Tegelijk is het voor mensen die kiezen voor de Tesla P100 mogelijk om vier P100 GPU’s, 96 vCPU’s en 624GB aan systeemgeheugen te kiezen.