Abonneer je gratis op Techzine!

Uit onderzoek is gebleken dat 52 procent van de Amerikanen riskante persoonsgegevens op sociale netwerksites plaatst. Dit blijkt uit een onderzoek van het State of the Net-onderzoek door Consumer Reports.

Uit het onderzoek bleek verder dat 42 procent van de Facebook-gebruikers zijn volledige geboortedatum plaatst, 16 procent zijn volledige naam en 63 procent foto’s van zichzelf. Ook plaatst 7 procent zijn volledige huisadres op zijn Facebook-pagina openbaar. Tot slot bleek uit het onderzoek dat veel gebruikers vaak melden waar ze zijn, dus ook of ze wel of niet thuis zijn.

Uit een ander onderzoek van Retrevo blijkt dat de helft van de Amerikaanse ouders inmiddels Facebook-vrienden zijn geworden met hun eigen kinderen. Uit het onderzoek bleek dat 12 procent van de ouders, het gebruik van sociale netwerksites verbiedt als straf. Als vergelijking gebruikt 22 procent van de ouders geen tv kijken als straf. Opmerkelijk uit het onderzoek was dat maar 8 procent van de ouders zegt dat kinderen onder de 12 geen Facebook-accounts zouden moeten hebben.

Uit het derde onderzoek van onderzoekbureau Nielsen blijkt dat vergeleken met vorig jaar Facebook een groei van 69 procent en Twitter een groei van 45 procent heeft gemaakt in Amerika. Daarnaast bleek dat het totale aantal minuten dat gebruikers online zijn op beide sites met meer dan 100 procent is toegenomen. Gemiddeld besteden Amerikanen meer dan zes uur per maand aan Facebook, Twitter, Myspace of LinkedIn.