1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Nederlandse deel van BBned zal volledig in handen komen van Tele2. Dit maakte een woordvoerder van Tele2 vandaag bekend. Het Zweedse en Italiaanse bedrijf zijn overeengekomen dat de overname een som van 50 miljoen euro moet opbrengen.

De overname zorgt ervoor dat Tele2 een sterkere zakelijke positie in Nederland zal gaan krijgen. BBned levert dsl-, vdsl- en glasvezelverbindngen aan isp’s en telecombedrijven zoals Easynet, Caiway en Solcon. Zelf verkoopt het zakelijk onder de naam BBeyond. Op de particuliere markt is het bekend als Alice, waarvan de televisie reclame’s erg in het oog springen.

Met de overname krijgt Tele2 vooral een sterke positie op de zakelijke Nederlandse markt. Tele2 is nu actief in 11 landen en heeft om en nabij 28 miljoen klanten die gezamenlijk een omzet genereren van 86 miljoen euro. De winst voor belastingen bedraagt zo’n 14 miljoen euro.

Overname na overname
Drie jaar geleden werd InterNLnet nog overgenomen door BBned zodat het meer kennis over glasvezelproject vergaarde. Het bedrijf claimt een dekking van 85 procent te hebben. Tele2 CEO (West-Europa), Henrik Ingmar noemt het een fantastische kans voor Tele2 de positie op de Nederlandse markt te versterken. De schaalvoordelen zullen meer geld opleveren. In 2005 nam Tele2 Versatel over om dezelfde soort redenen. De overname is nog onderhevig aan de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).