1 min

Een medewerkster van Foxconn is overleden. De 22-jarige vrouw viel van het dak van de fabriek in Kunshan in de oostelijke provincie van Jiangsu in China.

Foxconn is ’s werelds grootste elektronicaproducent en produceert onderdelen die gebruikt worden in producten van onder meer Apple, Dell, Sony, Nintendo, Microsoft en HP.

Het bedrijf kwam de afgelopen maanden al vaker negatief in het nieuws. Zo kwam eind juli het bericht naar buiten dat er zo’n 250 medewerkers van een fabriek van Foxconn in India niet fataal vergiftigd waren.

In Chinese fabrieken van de elektronicagigant vonden alleen dit jaar al dertien zelfmoorden plaats. Werknemers zouden overwerkt en onderbetaald zijn.

In de periode waarin de golf van zelfmoorden plaatsvond deden onder meer Apple en Microsoft de belofte de zaak de onderzoeken.

Ondanks de genomen maatregelen, waaronder het ophangen van veiligheidsnetten en salarisverhogingen, is er afgelopen woensdag een 22-jarige vrouw van het dak van de fabriek in Kunshan gevallen. Foxconn meldt dat het onduidelijk is of het om zelfmoord gaat.

Oprichter Terry Gou zou niks verkeerd hebben gedaan en werd eerder dit jaar vrijgesproken door Chinese autoriteiten. Hij zei dat geen van de zelfmoorden direct werk-gerelateerd waren.

Foxconn heeft meer dan 800.000 medewerkers.