1 min

Tags in dit artikel

, , ,

SBS Broadcasting het bedrijf achter de televisiekanalen SBS6, Veronica en NET5 komt in september als eerste met een 3D televisiekanaal, hierop zal NET5 als eerste Nederlandse zender in 3D te bewonderen zijn.

Voor SBS is dit een mooie kans om ervaring op te doen met 3D producties en technieken. SBS maakt gebruik van een speciaal software pakket dat in staat is om normale beelden om te zetten in 3D beelden. Het enige wat de consument nodig heeft is een televisie met 3D ondersteuning en een speciaal brilletje.

Er zijn nog niet zo heel veel televisies die dit ondersteunen en ze zijn ook nog vrij duur maar de eerste televisies van onder andere Sony, Panasonic en LG zijn in de winkel te verkrijgen.

"Dit wordt het eerste 3D-kanaal in Nederland. Het is voor ons van groot belang om te starten met het experimenteren met 3D. SBS gelooft in de kracht van 3D, maar er is nog veel te leren", aldus Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT bij SBS Broadcasting.

UPC en Ziggo hebben aangegeven dat zij klaar zijn voor het doorgeven van 3D signalen, de kabelaars waren er bij de lancering van de eerste 3D televisie al klaar voor.