1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple brengt de mobiele reclamedienst iAd naar Europa. Samen met twaalf andere adverteerders brengt het bedrijf iAd naar Engeland, Frankrijk en Duitsland. Naar alle waarschijnlijkheid zal de rest van Europa rond de zomer van 2011 volgen.

De mobiele reclamedienst werd vier maanden geleden geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Nu is iAd dus ook de oceaan over gestoken en in diverse Europese landen actief voor de Europese Adverteerders. Op dit moment wordt iAd onder andere gelanceerd in Engeland en Frankrijk, waarop een maand later Duitsland zal volgen.

Het iAd advertentiesysteem is alleen beschikbaar op applicaties met een iOS4-besturingssysteem, zoals de iPad of de iPhone. Voor iAd sloot Apple contracten met onder andere Renault, Nespresso, Evian, Unilever, LG display, L’Oréal, AB InBev, Perrier, Absolute Radio, Citi en Turkish Airlines.

Bij het uitrollen van nieuwe producten en diensten hanteert Apple een vaste stramien: eerst komt de Verenigde Staten, gevolgd door Engeland, Frankrijk en Duitsland. Daarna volgen de andere Europese landen. Naar verwachting zal de reclamedienst dus rond de zomer van 2011 in Nederland beschikbaar zijn.