1 min

Tags in dit artikel

,

HP is van plan een nieuwe onderzoek te starten naar de omstandigheden waaronder de ex-CEO van HP, Mark Hurd het bedrijf verliet. Een aantal aandeelhouders hebben een rechtszaak aangespannen tegen HP.

Tijdens het onderzoek zullen twee leden van het raad van bestuur toezicht houden, dit zijn Leo Apotheker en Ray Lane. Beide bestuursleden zijn aan boord gekomen na het vertrek van Hurd. Het onderzoek kwam naar buiten via gerechtelijke documenten doordat een aantal aandeelhouders HP hadden aangeklaagd, volgens heeft HP veel geld verspild met de ontslagvergoeding voor Hurd, welke 40 miljoen dollar bedroeg. De aandeelhouders noemen de betaling aan de CEO excessief en zijn van mening dat het geld teruggestort moet worden.

Eerder werd er ook al een onderzoek gestart door HP, dit naar aanleiding van beschuldigingen van ongewenste intimiteiten aan het adres van Mark Hurd door Jodie Fisher, een voormalige medewerkster van HP. Of Hurd zich ook daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan ongewenste intimiteiten is nooit duidelijk geworden, wel zou de topman een fout hebben gemaakt in zijn onkostendeclaraties en moest uiteindelijk HP verlaten.