‘HP-baas Mark Hurd wilde seks in ruil voor werk’

De freelance consultant Jodie Fisher beschuldigde HP directeur Mark Hurd van seksuele intimidatie. Zij zou werk van HP kunnen krijgen in ruil voor seks met hem. Toen ze vervolgens weigerde kreeg ze steeds minder werk van HP. De inmiddels vertrokken directeur ontkent de beschuldiging.

Fisher stapte met haar klacht niet naar justitie maar naar de raad van comissarissen van HP die vervolgens een onderzoek instelde. De raad heeft verklaard nooit bewijs te hebben gevonden van sexuele intimidatie maar wel aanwijzigingen voor 20.000 dollar aan declaraties die niet correct zouden zijn. Hurd is inmiddels vertrokken en kreeg een gouden handdruk mee van 12 miljoen dollar.

‘HP-baas Mark Hurd wilde seks in ruil voor werk’

Hurd en Fisher schijnen de zaak inmiddels onderling te hebben geregeld, er zijn geen mededelingen gedaan over hoe ze het hebben opgelost en hoeveel geld er eventueel mee gemoeid zou zijn. De nieuwe feiten over Hurds seksuele voorstellen richting Fisher komen van het persbureau Associated Press, die halen weer een anonieme bron aan die betrokken was bij het onderzoek naar Hurd. Volgens die bron heeft Hurd ook altijd ontkend richting de raad van commissarissen.

Jodie Fisher is een voormalig softpornoactrice en tegenwoordig werkzaam als marketeer, ze werd in 2007 door Hurd ingehuurd om evenementen voor HP te regelen. In 2009 vertrok ze weer bij HP maar in die 2 jaar hebben zij en Hurd meerdere malen samen gedineerd en overnacht in hotels op rekening van HP.