2min

Naughty Dog gaat Youtube en Facebook integreren in Uncharted 3: Drake’s Deception. De ontwikkelaar gaat het mogelijk maken om direct vanuit de game video’s te bekijken, te maken en te chatten. Hiermee tilt Naughty Dog social media integratie in een game naar een hoger plan.

In deel twee van de Uncharted-reeks integreerde Naughty Dog al statusupdates van Twitter en Facebook maar dit zorgde voor een hoop ongewenste berichten waarna de ontwikkelaar besloot om deze functie uit te schakelen. Nu kiest Naughty Dog er opnieuw voor om deze diensten te integreren in een game. Het doel van de ontwikkelaar is om spelers binnen Uncharted 3 net zo te kunnen laten communiceren zoals zij dat op het PlayStation Network kunnen.

Door deze volledige integratie kunnen spelers filmpjes en belevenissen direct online plaatsen en kunnen zij de avonturen van andere spelers direct in de game zelf bekijken. Daarnaast kunnen spelers ook met elkaar chatten. De speler hoeft hiervoor niet te stoppen met het spel en terug gaan naar het PlayStation Network maar kunnen zij deze acties gewoon binnen de game zelf uitvoeren.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit soort diensten in een game worden verwerkt maar meestal gaat de functionaliteit dan niet verder dan een simpele status update of screenshot. Naughty Dog gaat dus een stapje verder en om dit in goede banen te leiden wil de ontwikkelaar een beloningssysteem in het leven roepen. Wanneer een speler actief is in het reageren op content van andere spelers zal deze speciale voorwerpen unlocken.