2min

Anonymous heeft middels een persbericht laten weten niets te maken te hebben met de hackaanval op het Playstation Network of de servers van Sony Online Entertainment. Ook zou de groep geen creditcardgegevens van gebruikers hebben gestolen. De groep reageert hiermee op de beschuldigingen van Sony.

De groep geeft min of meer aan dat de hack nu in hun schoenen wordt geschoven en de downtime van inmiddels ruim twee weken hun schuld zou zijn. Sony heeft namelijk laten weten dat er een bestand is gevonden op de PSN-servers met de naam Anonymous met daarin de tekst "We are Legion", wat een deel van de slogan is van de groep.

De groep geeft aan er echt niets mee te maken te hebben en zich ook nooit schuldig zou maken aan diefstal van creditcardgegevens. De groep probeert altijd om publieke steun te vergaren en dat lukt niet als je van dezelfde mensen de creditcardgegevens steelt.

Ook doen veel bedrijven uitsprake over Anonymous die niet zouden kloppen, indirect stelt Anonymous hier dat Sony dat nu ook doet.

Anonymous houdt vol dat als er een eerlijk onderzoek wordt uitgevoerd en alles boven water is, er zal blijken dat de groep er niets mee te maken heeft en onschuldig zal zijn.

Of het onderzoek ook eerlijk wordt uitgevoerd door de FBI en de twee door Sony in de arm genomen beveiligingsbedrijven lijkt de groep te betwijfelen. Al is het natuurlijk in het belang van zowel die bedrijven als de FBI om de echte daders te pakken. Aan de andere kant lijkt Anonymous niet een enorm gestructureerde groepering te zijn, het zou dus zomaar kunnen dat iemand die de groep steunt en zich ermee verbonden voelt de hack heeft uitgevoerd uit hun naam.

Uiteindelijk moet het onderzoek van de FBI en de bedrijven uitsluitsel gaan bieden. Er bestaat ook nog de kans dat ze er nooit achter komen wie er achter de hack zit.