1 min

De rechtszaak tussen Sony en de Playstation 3-hacker George Hotz mag dan zijn geschikt. De strijd van Anonymous tegen Sony gaat onverminderd door, zo laat de protestgroep weten op hun website. De groep is het niet eens met handelingen van Sony en zegt daarom niet op te geven.

De rechtszaak mag dan voorbij zijn en de strijd mag dan zijn geschikt, Anonymous gaat door. Ze vinden het niet kunnen dat een partij als Sony, in staat is om websites als Twitter en Youtube te dwingen om gegevens af te staan, zoals ip-adressen en communicatie, ook al gebeurde dit door een uitspraak van een rechter. In deze zaak moest ook Paypal financiële transactie gegevens van de Paypal account van Hotz overhandigen aan Sony.

De groep vindt dit een grote inbreuk op de privacyrechten. Het is onacceptabel dat Sony deze informatie via een rechtszaak kan en mag opvragen, aldus de groep.

Anonymous gaat door met zijn acties en roept roept mensen op om ook in actie te komen. Vorige week legde de groep het Playstation Network van Sony al plat, toen ze er echter achter kwamen dat ze hiermee meer de gamers straffen dan Sony werd deze actie gestaakt.