De verkoopcijfers van de PlayBook vallen erg tegen, dit heeft een anonieme bron aan Boy Genius Report laten weten. De verkoopcijfers bij een grote winkelketen zouden erg tegenvallen en daarnaast zou de tablet vaker worden terug gebracht door klanten dan verwacht.

Volgens de bron zou een grote en belangrijke retailer een groot aantal minder PlayBooks hebben verkocht dan op voorhand werd verwacht. Ook zouden er veel klanten terug komen met de tablet omdat zij niet tevreden zouden zijn over hun recente aankoop.

Het terugbreng percentage zou een stuk hoger liggen dan dat van de Motorola Xoom, welke met een percentage van zeven procent al werd gezien als een apparaat dat veel terugkomt naar de winkel. De Xoom is dan ook niet het succes geworden waar Motorola op had gehoopt, mogelijk geldt dit dus ook voor de Playbook.

In een reactie laat Research In Motion weten dat er volgens de fabrikant niets mis is met de verkopen van de PlayBook. Volgens de fabrikant zou de feedback die zij ontvangen over de PlayBook over het algemeen erg positief zijn en zouden de verkoopcijfers juist hoger liggen dan dat zij vooraf verwacht hadden.

Het lijkt erop dat momenteel alle verkoopcijfers van recent gelanceerde tablets keer op keer tegen lijken te vallen. Zo zouden de verkopen van de Motorola Xoom tegen vallen en waren de verkopen van de Galaxy Tab ook al niet zo succesvol als Samsung deed geloven. Alleen de populaire iPad is vooralsnog echt een succesproduct.