Afgelopen donderdag beweerden analisten dat de productie van de PlayBook is stilgezet. Blackberrymaker RIM heeft aan Reuters laten weten dat de bewering pure fictie is en het bedrijf heeft hiermee de bewering fel van de hand gewezen.

Geruchten over een productiestop van de Playbook zijn ontstaan nadat bekend is geworden dat de verkoopcijfers tegenvallen. In het afgelopen kwartaal zijn slechts 200.000 exemplaren verkocht terwijl er een verwachting gold van maar liefst 490.000 tablets. Bij een fabrikant van onderdelen voor de PlayBook zijn inmiddels ontslagen gevallen, maar een link met de verminderde productie van de tablet van RIM werd niet bevestigd.

“RIM blijft extreem toegewijd aan de tabletmarkt en de toekomst van QNX als het platform voor tablets”, aldus de woordvoerder. QNX is de software die op de PlayBook staat en waar RIM volgend jaar ook Blackberry’s mee wil gaan uitrusten. Eerder liet de Marketing Manager Benelux bij RIM al doorschemeren dat er in de toekomst mogelijk meer tablets van RIM verwacht kunnen worden. Ook het feit dat de woordvoerder in dit geval spreekt van toewijding aan ‘de tabletmarkt’ en ‘QNX als platform voor tablets’ wijst mogelijk op een uitbreiding van de productlijn.