TomTom is mogelijk bezig met een eigen variant op Google’s Street View. Er zijn namelijk de afgelopen dagen verschillende "Street view-busjes" gespot. Op deze busjes zijn camera’s gemonteerd die de omgeving vastleggen.

Ondanks dat er nog niets officieel is zouden deze busjes erop kunnen wijzen dat TomTom bezig is met de ontwikkeling van een eigen variant op Google’s Street View. Google gebruikt voor haar dienst namelijk vergelijkbare voertuigen. Deze busjes rijden door alle straten en wegen van het land en leggen elk hoekje digitaal vast. Hierdoor wordt het voor de gebruiker mogelijk om als het ware digitaal door een straat heen te lopen.

Wellicht dat TomTom in de nabije toekomst met navigatiesystemen op de markt komt waarbij je tijdens het rijden foto’s van de straten ziet waar je doorheen rijdt. Op die manier kan je dan nog duidelijker zien waar je heen moet. Het is natuurlijk veel makkelijker als je een foto van een kruispunt ziet waar je moet afslaan dan wanneer je alles van bovenaf bekijkt zoals in de huidige navigatiesystemen.

De website Engadget trapte afgelopen weekend af met dit bericht over TomTom. Uit het bericht is op te maken dat de busjes vooral in Europese landen als Frankrijk en België zijn gesignaleerd. Ondanks dat er, zoals gezegd, niets bevestigd is zijn wij erg benieuwd waar deze busjes voor gebruikt worden. TomTom heeft enkele jaren geleden het bedrijf TeleAtlas overgenomen welke vergelijkbare busjes gebruikt om digitale kaarten van de omgeving te maken. Hiervoor gebruiken zij camera’s, lasers en GPS.