1 min

Apple heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een eigen Street View dienst voor Apple Kaarten. Het bedrijf gaat auto’s inzetten die voorzien zijn van camera’s om de wegen in kaart te brengen. Apple gaat tussen 15 en 30 juni de Verenigde Staten, Engeland en Ierland in kaart brengen.

Hoewel Apple termen als StreetView niet letterlijk noemt, blijkt dat wel uit de tekst op de pagina. Zo wordt onder andere gemeld dat alle gezichten en nummerborden automatisch worden gecensureerd. Iets wat bij Google’s StreetView ook gebeurd.

Dat Apple zijn kaartendienst verder gaat uitbreiden is niet zo vreemd, als het bedrijf de concurrentie met Google wil voeren zal het ook moeten blijven investeren in de kaartendienst. Daarnaast doken er eerder dit jaar al auto’s met camera’s op die door Apple werden geleased. Toen was het nog niet helemaal duidelijk, het zou ook kunnen gaan om zelfrijdende auto’s maar inmiddels is duidelijk dat het gaat om een eigen Street View-concurrent. Hoe Apple de dienst straks gaat noemen is niet duidelijk.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat Apple’s kaartendienst zich kan meten aan die van Google. Foto’s maken van alle straten in tientallen landen doe je niet binnen een paar maanden. Google had daar de eerste keer jaren voor nodig.