De laatste weken is het flink raak en worden talloze bedrijven en diensten gehackt. Uiteenlopend van websites tot online diensten maar nu is ook een bank slachtoffer van een hack. Iets wat een groter gevaar oplevert dan bijvoorbeeld het platleggen van een website of het PlayStation Network.

De Amerikaanse bank Citigroup heeft laten weten dat hackers zichzelf mogelijk de toegang hebben verschaft tot de gegevens van honderdduizenden klanten. De bank weet nog met zekerheid te zeggen of de hackers deze gegevens hebben geraadpleegd of zelfs gedownload. Citigroup liet gisteren aan de Financial times weten dat er in de maand mei een hack heeft plaats gevonden op hun systeem. Dit werd duidelijk na een routinecontrole binnen het systeem.

Volgens Citigroup zouden hooguit de gegevens van ongeveer 1 procent van de klanten zijn getroffen die ook een bankpas hebben. Citi Cards heeft ongeveer 21 miljoen klanten in de Verenigde Staten, wat dus neer komt op ongeveer 210.000 klanten.

De hack zou zijn gebeurd op een systeem van Citi Account Online, hierin staan alleen de basisgegevens van klanten in opgeslagen. De hackers kunnen volgens Citigroup alleen de namen, rekeningnummers en e-mail adressen van klanten hebben buitgemaakt. Andere gegevens zoals geboortedatum, sofi-nummer en zelfs pincodes worden elders opgeslagen door het bedrijf en zijn volgens Citgroup in elk geval niet in handen van de hackers gevallen.