Hulu.com onderwerp van overnamestrijd grote drie

De online streaming videodienst Hulu, welke beschikt over content van Disney, News Corp en NBC Universal lijkt onderwerp van een overnamegevecht te worden tussen de grote drie. Zowel Google als Microsoft hebben interesse om Hulu in te lijven maar ook Apple zou een bod overwegen.

Hulu.com onderwerp van overnamestrijd grote drieApple dat überhaupt een bedrijfsovername overweegt mag al nieuws genoemd worden. Apple gaat meestal uit van haar eigen kracht en doet in verhouding tot andere grote IT-bedrijven maar erg weinig overnames.

Nu lijkt het bedrijf toch geïnteresseerd te zijn in de videodienst Hulu.com. Apple heeft zo’n 76 miljard dollar beschikbaar om overnames mee te doen, meer dan welk ander IT-bedrijf ter wereld. De waarde van Hulu wordt geschat op zo’n 2 miljard dollar maar deze zou flink op kunnen lopen als alle drie de IT-reuzen besluiten een bod uit te brengen.

Hulu is vooral interessant vanwege de licenties die het bedrijf bezit. Het bedrijf dat Hulu overneemt haalt namelijk voor een periode van 5 jaar de streaming licentie binnen voor alle Disney, News Corp en NBC Universal content, waarvan 2 jaar geheel exclusief. Gezien de videostreaming diensten van zowel Google als Apple nog in de kinderschoenen staan kan een overname van Hulu net dat zetje zijn om ze in één klap succesvol te maken.

Daarnaast is Apple druk bezig met zijn iCloud, een online opslagdienst voor onder andere muziek. Hier zou dan ook zeer gemakkelijk video aan toegevoegd kunnen worden, waarmee deze op meerdere apparaten kunnen worden afgespeeld. Google heeft naast de mobiele diensten uiteraard ook nog Youtube, via Youtube zou de content van de eerder genoemde partijen prima gestreamed kunnen worden tegen een kleine vergoeding, wat de omzet van Youtube ongetwijfeld flink zal verhogen.

Bron:Bloomberg