Yahoo heeft zich een nieuw doel gesteld. Het Amerikaanse bedrijf wil graag de streamingdienst Hulu inlijven en zou opnieuw bereid zijn om diep in de buidel te tasten, meldt AllThingsD op basis van "talloze bronnen dichtbij de onderhandelingen".

Met de overname van blogplatform Tumblr is de ene grote uitgave nog niet achter de rug, of Yahoo denkt alweer aan de volgende stap. Het Amerikaanse merk gaf 1,1 miljard dollar uit aan Tumblr en heeft nu zijn zinnen gezet op Hulu, dat in het thuisland eveneens veel populariteit geniet. Yahoo denkt aan een overnamebedrag tussen de 600 en 800 miljoen dollar. Ook andere bedrijven zoals DirecTV, Time Warner Cable en Silver Lake Partners strijden om Hulu.

Hulu is een platform waarop gebruikers voor een prijs van 7,99 dollar per maand een groot aantal TV-shows, films en andere media kunnen streamen. De dienst is enkel actief in de Verenigde Staten en daarom zal menig Europeaan geen idee hebben van de waarde van het bedrijf. Mede dankzij de inkomsten vanuit abonnementen weet Hulu jaarlijks zo’n 700 miljoen dollar aan omzet binnen te slepen. Daarmee is Hulu overigens wel aanzienlijk kleiner dan concurrent Netflix, dat in het afgelopen kwartaal een omzet van meer dan 1 miljard dollar noteerde.

Yahoo probeerde eerder dit jaar het Franse Dailymotion over te nemen, maar zag daar van af omdat de Franse regering bezwaren maakte.