1 min

De patentschendingen en de bijbehorende rechtszaken zijn voorlopig nog niet voorbij. HTC heeft een nieuwe aanklacht ingediend tegen Apple, het bedrijf uit Cupertino zou inbreuk maken op drie patenten van het HTC met haar Macs, iPhones, iPads en iPods. De zaak is ingediend in de Verenigde Staten bij de rechtbank en het ITC.

Degene die denkt dat alleen Samsung en Apple op hoog niveau ruzie kunnen maken om patenten, kan zijn mening gaan herzien want ook HTC en Apple kunnen er wat van. De strijd tussen HTC en Apple loopt de laatste weken steeds verder op. Apple heeft inmiddels bij het ITC verzocht om een import- en verkoopverbod van HTC-producten in de Verenigde Staten. HTC lijkt nu eenzelfde verzoek te doen bij het ITC voor Apple-producten, daarnaast wil HTC ook nog een schadevergoeding.

De inzet van de strijd zijn de patentcollecties van beide partijen. Waarbij het moeilijk te voorspellen is welke partij er sterker staat. Beide partijen beschikken over een uitgebreide patentcollectie en het is aan de rechters om te beslissen wie er gelijk heeft.

De patenten waar HTC zich in deze nieuwe aanklacht op beroept hebben betrekken op WiFi. De techniek die Apple gebruikt in hun apparaten om toegang te krijgen en te communiceren met WiFi-netwerken zou door HTC zijn gepatenteerd.