1 min

HTC delft het onderspit tegen elektronicagigant Apple. Het Taiwanese technologiebedrijf beschuldigde Apple van patentinbreuk op diverse producten, maar de International Trade Commission (ITC) oordeelde ten faveure van Apple.

De juridische strijd tussen Apple en HTC is al enige tijd gaande. In juli stapte Apple naar de rechter met een verzoek voor een import- en verkoopverbod van HTC-smartphones. Deze toestellen zouden namelijk inbreuk maken op diverse patenten die in bezit zijn van Apple.

Het Taiwanese HTC liet zich niet intimideren door haar Amerikaanse concurrent. Het bedrijf verklaarde tegenover de BBC dat het bereid is om een patentoorlog te voeren met Apple om haar intellectuele eigendommen te beschermen. Het telecombedrijf ging in hoger beroep tegen de uitspraak en stapte bovendien zelf naar de rechter om Apple te betichten van patentinbreuk.

Uiteindelijk is het HTC dat aan het kortste eind trekt. De ITC is van mening dat Apple geen patenten van S3 Graphics schendt. HTC nam dit bedrijf in juli over, naar verluid om zich te beschermen in lopende rechtszaken die Apple tegen het bedrijf had aangespannen vanwege het gebruik van Android.

HTC heeft de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de ITC. Of het Taiwanese technologiebedrijf dat ook daadwerkelijk zal doen is vooralsnog onbekend.