Al enige tijd wordt er druk gespeculeerd over een mogelijke overname van Yahoo. Volgens de laatste berichtgeving zal Yahoo niet overgenomen worden, maar een samenwerkingsverband met ABC News aangaan.

Dit werd gisteren bekendgemaakt met het debuut van GoodMorningAmerica.com op Yahoo en het verschijnen van drie nieuwsitems. Deze laatste zouden al te zien zijn voordat deze op televisie verschijnen.

De media staff van Yahoo en ABC News gaan nauwer met elkaar samenwerken om het nieuws te verzorgen. Daarnaast zullen ook de sales afdelingen van beide bedrijven worden samengevoegd en gezamenlijk webadvertenties gaan verkopen. Ook zullen de bureaus van beide bedrijven in New York, Washington en Los Angeles samengaan.

Yahoo benadrukt dat dit samenwerkingsverband geen invloed zal hebben op de samenwerkingsverbanden met andere mediabedrijven, zoals Associated Press en Thomson Reuters. Over de financiële details van de deal wilde het bestuur niet ingaan.

Het nieuws volgt na het ontslag van Carol Bartz, de voormalige topvrouw bij Yahoo. Zij nam in 2009 het stokje over Jerry Yang. Sindsdien ligt Bartz onder vuur vanwege de tegenvallende prestaties van het bedrijf.

Vervolgens gingen er geruchten ten ronde of het Yahoo wel of niet overgenomen zou worden. Yang beweerde bij hoog en laag dat het bedrijf niet te koop werd aangeboden. Maar de geruchten werden steeds hardnekkiger: diverse partijen zouden interesse hebben getoond om Yahoo over te nemen. Grote namen zoals Microsoft, Andreesen Horowitz, DST Global, Masa Son en Peter Chernin passeerden de revue.

Gisteren maakte het Chinese bedrijf Alibaba Group bekend dat het grote interesse heeft om Yahoo over te nemen. Daarop liet Yahoo weten dat het bedrijf bezig is met het formuleren van langetermijnstrategie voor het bedrijf. Volgens de New York Times zou Jack Ma, de CEO van Alibaba Group, de financiële kant van het verhaal aan het regelen zijn. Zo zouden al verschillende investeringsbedrijven zich hebben gemeld bij Ma.