Privé-investeringsbedrijf Silver Lake is samen met de Alibaba Group en het Russische Digital Sky Technologies in gesprek om een gezamenlijk bod uit te brengen op Yahoo. Dat zeggen enkele wel ingelichte bronnen die bekend zijn met deze zaak tegenover Bloomberg.

De drie partijen zouden de afgelopen weken Yahoo en haar adviseurs hebben benadert om kenbaar te maken dat zij in gesprek zijn om een overnamebod voor te bereiden. Deze gesprekken zouden nog in de kinderschoenen staan en het is dus nog lang niet zeker dat er een overnamebod komt, aldus de bronnen.

De koers van het aandeel reageerde positief op het nieuws. Deze steeg met maar liefst 3,7 procent. Sinds januari dit jaar heeft Yahoo ongeveer 19 procent van haar beurswaarde verloren.

Deze week maakte Jack Ma, de CEO van Alibaba Group, kenbaar dat het mogelijk interesse heeft om Yahoo over te nemen. De CEO noemde nadrukkelijk geen bedrag voor de mogelijke overname. Volgens een analist is Ma alleen geïnteresseerd in Yahoo, omdat het internetbedrijf 40 procent van de aandelen van Alibaba bezit.

De commissie voor buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten zou enigszins argwanend zijn voor een buitenlandse overname van Yahoo. Het internetbedrijf speelt namelijk een belangrijke communicatieve rol in Amerika doordat het de meeste e-mails en instant messages verspreidt en bezorgt. Daarnaast is Yahoo de op-één-na grootste zoekmachine van het land.

Naast Silver Lake, Alibaba Group en Digital Sky Technologies zouden ook andere partijen interesse hebben getoond in een overname, waaronder Microsoft. Dit bedrijf probeerde in 2008 al om het Amerikaanse internetbedrijf over te nemen, maar de deal ketste op het laatste moment af.

Gisteren schreef Techzine dat Yahoo en ABC News een samenwerkingsverband zullen aangaan. Het media personeel van Yahoo en ABC News gaan nauwer met elkaar samenwerken om het nieuws te verzorgen. Daarnaast zullen ook de sales afdelingen van beide bedrijven worden samengevoegd en gezamenlijk webadvertenties gaan verkopen. Ook zullen de bureaus van beide bedrijven in New York, Washington en Los Angeles samengaan.